Μια πολύ σημαντική επιστημονική ανακοίνωση.

Αρχική/ΥΓΕΙΑ-HEALTH/Μια πολύ σημαντική επιστημονική ανακοίνωση.

Μια πολύ σημαντική επιστημονική ανακοίνωση του Journal of Internal Medicine με εντυπωσιακά αποτελέσματα, είναι η αφορμή για το κείμενο που ακολουθεί.

Σύμφωνα με τη Δρ. Τζοάνα Καλούζα, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας της Βαρσοβίας στην Πολωνία και επικεφαλής συντάκτρια της μελέτης, “…ακόμη και η μερική τήρηση της αντιφλεγμονώδους διατροφής μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία”.

H έρευνα υπήρξε εκτεταμένη σε αριθμό συμμετεχόντων ατόμων και σε βάθος 16 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε από την ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων, οι άντρες και οι γυναίκες που είχαν υιοθετήσει μια αντιφλεγμονώδη διατροφή είχαν

18% λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από οποιαδήποτε αιτία,

20% λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από καρδιαγγειακά αίτια και

13% λιγότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από καρκίνο συγκριτικά με όσους δεν κατανάλωναν συχνά τροφές που αποδεδειγμένα δρουν ενάντια στις φλεγμονές.*

Το μέλι συγκαταλέγεται στις κορυφαίες αντιοξειδωτικές τροφές και ένας λόγος που  έχει αυτές τις ιδιότητες είναι η πρόπολη με την οποία είναι αναπόφευκτα αναμεμιγμένο.

Η μελέτη αυτή, που μόλις δημοσιεύτηκε (12/8/2018) ενισχύει την άποψη μας ότι η λήψη πρόπολης, το κατεξοχήν αντιφλεγμονώδες της φύσης, σαν συμπλήρωμα διατροφής, σε καθημερινή βάση, όχι μόνο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό αλλά κατά κάποιο τρόπο «σώζει ζωές».

Πιστεύουμε στην πρόπολη, τη θεωρούμε θαύμα της φύσης, τη χρησιμοποιούμε, τη συστήνουμε και μας έχει αποδείξει κάθε φορά πόσο καλά κάνουμε.

*Η έρευνα έδωσε στοιχεία και για καπνιστές. Ακόμη και στους καπνιστές η εμφάνιση καρκίνου είναι μειωμένη. Τους δίνει δε 4,6 χρόνια ζωής επιπλέον.

2018-09-23T20:29:10+00:00 23/9/2018|ΥΓΕΙΑ-HEALTH|