Βασιλικός Πολτός

Αρχική/Βασιλικός Πολτός
Βασιλικός Πολτός 2017-06-07T19:06:35+00:00

poltos

Το πιο πολύτιμο από τα προϊόντα της κυψέλης, το πιο δύσκολο να συλλεχθεί, το πιο ακριβό. Οι βασίλισσες τρέφονται αποκλειστικά με αυτό και ζουν 3-5 χρόνια, ενώ οι εργάτριες μέλισσες ζουν μόλις μερικές εβδομάδες αποδεικνύοντας τη σημασία της διατροφής στην εξέλιξη των ατόμων με το ίδιο γενετικό υλικό και ιδιαίτερα την σημασία που μπορεί να έχει ο βασιλικός πολτός στην ποιότητα ζωής.

Πώς δρα στον άνθρωπο:

Το κλειδί για να κατανοήσουμε πώς είναι δυνατόν να ενεργεί με φαινομενικά αντίθετους τρόπους (π.χ. ενώ βοηθά τα άτομα με αϋπνία να κοιμηθούν

είναι το ίδιο χρήσιμος για όσους υποφέρουν από υπνηλία), είναι να τον θεωρήσει κανείς σαν καταλύτη που παρέχει βασικές θρεπτικές ουσίες στο σώμα και μια εξισορροπητική λειτουργία για τη βελτίωση του μεταβολισμού.

Ένα υγιές και ισορροπημένο σώμα είναι μια οντότητα με σοβαρή ικανότητα αυτοΐασης και μόνο όταν διαταραχθεί η χημική ισορροπία του αρχίζουν να εμφανίζονται προβλήματα.

Ο Βασιλικός πολτός μπορεί να μην είναι πανάκεια, είναι όμως ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής που βοηθάει στη απόκτηση αυτής της ισορροπίας, πολύ πιο πολύτιμο από τα κοινά συμπληρώματα. Από διάφορες μελέτες προκύπτει ότι ο βασιλικός πολτός:

– ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την ενέργεια
– μειώνει τις επιπτώσεις της γήρανσης (κύριο όφελος)
– μειώνει τη χοληστερόλη
– έχει αντιβιοτική και αντιφλεγμονώδης δράση του
– μπορεί να ισορροπήσει την ψυχική κατάσταση του ατόμου
– επιβραδύνει το ρυθμό της απώλειας των μαλλιών
– ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης
– έχει θετικά αποτελέσματα στο μεταβολισμό

poltos

Συστατικά:

– Όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον άνθρωπο είναι παρόντα στο Β.Π. σε επαρκείς αναλογίες. Από τα 29 αμινοξέα που έχουν προσδιοριστεί, τα πιο σημαντικά είναι το ασπαρτικό και το γλουταμινικό οξύ (Howe et al., 1985).

– Όλο το σύμπλεγμα των βιταμινών Β. Είναι χαρακτηριστική η περιεκτικότητά του σε βιταμίνες: Β1, Β2, Β3, Β4, Β5 (παντοθενικό οξύ), Β6, Β7, Β8, Β9, Β12 και σε μικρότερες ποσότητες βιταμίνη C, D, A και Ε. Αν θέλετε μια καλή πηγή των φυσικών βιταμινών του συμπλέγματος Β (της ριβοφλαβίνης (Β2),

της πυριδοξίνης (Β6) και της B12), ο βασιλικός πολτός είναι η κορυφαία. Επίσης περιέχει παντοθενικό οξύ (Β5) που είναι απαραίτητο για να σχηματιστεί η κορτιζόνη και το σύνολο των στεροειδών στα επινεφρίδια καθώς και οι ορμόνες των ωοθηκών, τα οιστρογόνα. Επίσης με τα συστατικά του συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του ανοσοποιητικού συστήματος για την προστασία από ιούς, βακτήρια, μύκητες και ούτω καθεξής.

Ο Βασιλικός πολτός επίσης περιέχει χολίνη, ινοσιτόλη, PABA, ακετυλοχολίνη και λιπαρά υδροξυοξέα, που είναι απαραίτητα για το ανοσοποιητικό σύστημα. Η ακετυλοχολίνη (περισσότερο από 1 mg / g) διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και είναι χρήσιμη για τη θεραπεία διαταραχών του κυκλοφορικού, διεγείρει το νευρικό σύστημα και την έκκριση της αδρεναλίνης

-Είναι επίσης πολύ πλούσιος σε φωσφολιπίδια που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές έρευνες διαπιστώνουν τη χρησιμότητα του βασιλικού πολτού στη νόσο Alzheimer και στη νόσο Πάρκινσον.

– Τα κύρια μέταλλα που περιέχει είναι: K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu και Mn, με μια ισχυρή επικράτηση του καλίου, σε μικρότερες, ωστόσο, ποσότητες από τη γύρη των μελισσών.

Untitled-1

Σχετικά με τις ορμόνες

Για τις γυναίκες
Μελέτες δείχνουν ότι ο Βασιλικός πολτός είναι εξαιρετική πηγή προγεστερόνης και οιστρογόνων (έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οιστραδιόλη).

Για άνδρες και γυναίκες
Είναι ακόμη μια μεγάλη πηγή φυσικών στεροειδών ορμονών, ασφαλής, φυσική και απολύτως μη τοξική.