Ομορφιά

Της Ωραίας Ελένης τα χαρακτηριστικά ο Όμηρος απέφυγε να τα προσδιορίσει σαν να ήξερε ότι θα διαβάζεται στους αιώνες. Εκείνο που προφανώς ήξερε είναι ότι τα πρότυπα αλλάζουν και σε πιο σύντομες χρονικές περιόδους.

happy women 6

Έτσι αν λείψουν οι περιγραφές λεπτομερειών, εφόσον συμφωνούμε ότι τις διέπει άκρα σχετικότητα,  όταν οι δυτικοί λέμε «όμορφη γυναίκα» σκεφτόμαστε μια νέα γυναίκα ή μια γυναίκα που έχει πάνω της χαρακτηριστικά νεότητας με κυρίαρχα τα εξής: χαμόγελο, σπινθηροβόλο βλέμμα, ζωντανή παρουσία και ενδιαφέρον για την εμφάνισή της.

happy women 7

Σχετικά μ’ αυτό, σήμερα, υπάρχουν πολλά μέσα και συνεχώς αυξάνονται. Τομείς της επιστήμης ασχολούνται αποκλειστικά. Δεν έχουν όμως όλες οι γυναίκες πρόσβαση σε αυτά, δεν είναι για όλες προσιτά, ή δεν τα επιλέγουν.

happy women 5Κοινός παρονομαστής είναι τα καλλυντικά.  Προσβάσιμα, προσιτά και σε τεράστια ποικιλία.

Τα τελευταία χρόνια η ευλογημένη τεχνολογία, μας έδωσε τη δυνατότητα (οξύμωρο) να μπορούμε να είμαστε, με πολλούς τρόπους, κοντά στη φύση κι αν ακόμη κατοικούμε στην καρδιά του Μανχάταν. Ένας από αυτούς είναι τα φυσικά καλλυντικά.

Η συλλογή φυσικών πρώτων υλών έχει διευκολυνθεί πολύ στις μέρες μας καθώς και η τεχνογνωσία της παραγωγής τους και οι γνώσεις σχετικά με τη χρήση και την ωφελιμότητάς τους, και παρά τις υπερβολές που ακούγονται για αυτήν, είναι μακράν η σοφότερη επιλογή.

Ακόμη όμως έχουμε δρόμο ώσπου οι καταναλωτές να συνειδητοποιήσουν, να κατανοήσουν και να αποδεχτούν ότι δεν είναι δυνατόν το φυσικό να συμπεριφέρεται το ίδιο με το τεχνητό, πχ συνθήκες αποθήκευσης. Για την ενημέρωση των καταναλωτών οφείλουν να φροντίσουν οι παραγωγοί  φυσικών καλλυντικών.

«Φυσικά καλλυντικά» πωλούνται σήμερα σε μεγάλη κλίμακα στο διαδίκτυο, χωρίς δυστυχώς καμία εγγύηση για τη φυσικότητά τους και κυρίως –κι αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό- ούτε για τις συνθήκες παραγωγής τους. Αυτά τα δύο πολύ βασικά στοιχεία καλό είναι να τα προσέχουν οι καταναλωτές, για την περιποίηση και πρωτίστως την υγεία του δέρματός τους.

happy women a

2019-03-20T20:01:17+00:00 4/9/2016|Χωρίς κατηγορία|